Κερατόκωνος

Κερατόκωνος

Είναι μια μη φλεγμονώδης εξελισσόμενη διαταραχή κατά την οποία ο κερατοειδής παραμορφώνεται και λαμβάνει κωνοειδές σχήμα.

Botox

Botox

Η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α είναι από τις νεότερες θεραπείες στην αντιγήρανση. Το botox χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους.

Διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας

Διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας

Το διαβητικό οιδήμα της ωχράς είναι η πρωταρχική αιτία μείωσης όρασης στους διαβητικούς ασθενείς. Εμφανίζεται και στους δύο τύπους διαβήτη (τύπου 1 και 2).

Θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια

Θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια

Γνωστή ως θυρεοειδική κογχοπάθεια ή οφθαλμοπάθεια Graves. Το μεγαλύτερο ποσοστό πάσχει από υπερθυρεοειδισμό (90%) δηλαδή υπερπαραγωγή θυρεοειδικών ορμονών, το 1% πάσχει από πρωτοπαθή υποθυρεοειδισμό, 3% από θυρεοειδίτιδα Hashimoto και 6% ο θυρεοειδής δεν πάσχει.

Γλαύκωμα

Γλαύκωμα

Είναι μια νόσος που προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο μη αναστρέψιμη. Το πρώτο σύμπτωμα είναι η αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης αλλά η μελέτη γλαυκώματος μας αποδεικνύει ότι δεν είναι πάντοτε παρούσα.

Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Είναι μια εκφυλιστική πάθηση που προσβάλλει την ωχρά. Η ωχρά βρίσκεται στον αμφιβληστροειδή και είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση. Εμφανίζεται με θόλωση της κεντρικής όρασης ή κυματοειδή παραμόρφωση της εικόνας έως και απώλεια αυτής.